Doelmatica

Onderneming doelstellingen
Doelmatica heeft als doelstelling het verbeteren van de informatievoorziening bij bedrijven en instellingen in zowel de profit als non-profit sector. Een pragmatische aanpak en snel resultaat staan daarbij centraal.

Datawarehousing & Business Intelligence
Ons vak is Datawarehousing(DWH) en Business Intelligence (BI)
DWH en BI stelt organisaties in staat om vanuit de vele, reeds aanwezige bronsystemen, tot eenduidige informatie te komen. Het transformeert de grote hoeveelheid aanwezige data in bruikbare informatie die u helpt om tot beslissingen te komen. Via de extractie van data uit bronssystemen wordt de data in een DataWareHouse geladen. Daarmee wordt de data beschikbaar gesteld voor de businessunits van uw bedrijf die er vervolgens allerlei vormen van rapportage mee kunnen maken.

Onze filosofie
Uit onze ervaring blijkt dat vele BI&DWH projecten mislukken doordat ze te groot opgezet zijn. Grote projecten duren vaak te lang, kennen veel afhankelijkheden van gebruikers, technische middelen, bronsystemen, realisatie partijen etc. Door lange ontwikkeltijd groeien de risico’s van wijzigingen in specificaties en nieuwe bijkomende eisen. Gevolg daarvan is dat er teruggegaan moet worden naar de tekentafel en daaruit volgen aanpassing van al gebouwde onderdelen. Zulke projecten duren soms jaren waardoor onnodig hoge kosten worden gemaakt wat resulteert in een vaak mislukte Business Intelligence implementatie.

Een DataWareHouse is niet statisch. Ook is het onmogelijk in een keer een goede Business Intelligence oplossing te realiseren die zal voor de komende 10-15 jaar solide en volledig zal zijn. Elke organisatie verandert, dus de informatie behoeftes en informatie bronnen veranderen ook binnen uw organisatie. Dit vereist een pragmatische aanpak waarbij tot snel resultaat gekomen kan worden.

Onze aanpak
Zonder het gezamenlijke einddoel uit het oog te verliezen gaan wij voor snel resultaat! Daarom beginnen wij altijd simpel en doelmatig. Elk component is klein en voldoet aan minimaal pakket van functionele eisen. Daarmee creëren wij een eerste skelet van het DataWareHouse. Uiteraard kan component ontwikkeling parallel gebeuren maar elk component is afgebakend tot een zelfstandige eenheid zoals een financieel component of een product component. Wij vinden het minder belangrijk dat er een hoogwaardig tot in de finesses uitgewerkt DataWareHouse staat. Wij vinden het belangrijker dat er een informatie systeem staat wat voor uw organisatie werkbaar en snel de gewenste verbeteringen in uw organisatie kan leiden tegen een concurrerende prijs/prestatie verhouding.

Doelmatica voor uw organisatie
Om hierin succesvol te zijn voor uw organisatie, heeft Doelmatica alleen zeer ervaren/senior professionals in dienst. Ook door het gebruik van methoden en technieken opgebouwd uit onze jaren lange ervaring zijn wij in staat de optimale DataWareHouse oplossing bij uw organisatie in te richten die in de loop van de tijd makkelijk uitgebreid zou kunnen worden. Door deze aanpak hebt u altijd ideale balans tussen kosten en gerealiseerde werkende oplossing.